12.4.17

Paljon käytetty lastenvaate saa maksaa?


Käytiin viime viikonloppuna erään MLL:n paikallisjaoston kirppiksellä. Kirosin juuri ennen lähtöä tajutessani, ettei mulla ollut käteistä kuin vitosen seteli ja pojan kolikkopurkista lainaamani parieuroset. Miehen lompakosta löytyi vielä kymppi, mutta sekin jäi kaikeksi onneksi tämän taskuun meikäläisen suunnatessa sisään isomman pojan kanssa ja iskän jäädessä nukuttamaan pienempää pihalle.

Meille kotiutuu jatkuvasti käytettyjä kuteita. Enimmäkseen ne ovat peräisin Fb-kirpputoreilta, joissa hinnat postikulujen takia monesti nousevat livekirppiksiä korkeammaksi - ja jostain syystä muutenkin. Lisäksi itsekin suosin monesti tiettyjä merkkejä, jotka kustantavat tietysti enemmän kuin toiset.

Silti multa meinasi tippua alahuuli lattiaan kirppistapahtumassa hintoja kysellessäni. Reiman paristi käytetty haalari 10 euroa. Marimekon uudenveroinen yökkäri 1,50e. Newbien neuletakki pari euroa. Uudet pehmeät tennarit niin ikään pari euroa. Harmaa bomber euron... Ja niin edelleen. Vitonen ja kasa kolikoita riittivätkin enemmän kuin hyvin ja pikkuveikka sai monia juttuja, jotka olivat ostoslistalla.

Vaikka mitään varsinaisia "herkkuja" kyseisestä tapahtumasta ei tarttunut matkaan (okei, haalari ensi talveksi oli aika lähellä), oli hintataso ja meininki näin ostajan kannalta todella positiivinen yllätys. Myyjät olivat oikeasti paikalla päästäkseen vaatteista eroon, eivät tienatakseen maltaita.

Mitä käytetty lastenvaate sitten saa maksaa? Se riippuu täysin kuteesta. Mikäli eteen sattuu jotain tosi kivaa, voi vaatteesta pulittaa hieman enemmänkin kuin ehkä olisi järkevää mikäli se on vain pakko saada. Uuden hintaa en ala toisten pitämistä maksamaan (kröhöm, paitsi että piti nopeasti kelata onkohan näin joskus käynyt...). Kaikkein järjettömin tekemäni ostos lienee Mini Rodinin camo-kuosinen Pico-takki esikoiselle - hinta oli semi kova, vaikka nappi puuttui ja kulumaakin löytyi (mulla tosin löytyi varanappi jemmasta, mutta arvatkaapa onko sitä edelleenkään vaihdettu). Epävarmojen hankintojen kohdalla turvaudun monesti ajatukseen, että voin ostaa tämän, sillä tulen varmasti saamaan omani pois.

Kaikesta huolimatta erityisesti käyttövaatteita, kuten yökkäreitä tai perus t-paitoja on kiva löytää super edullisesti, sillä niiden hankinta on väistämätöntä, muttei välttämättä kovinkaan hauskaa - jääpähän rahaa mukavempiin ostoksiin.

Ostatteko paljon käytettyä? Paljon käytetty lastenvaate saa teidän mielestänne maksaa ja mitkä ovat kriteerit hankinnalle? 

2 kommenttia:

  1. Mä ostan lähes kaikki kaksivuotiaan vaatteet käytettyinä. Yhdet kengät, välikausihaalarin ostin uutena, mutta hyvästä alennuksesta, samoin sukkiksia/sukkia ja käsineitä tulee hankittua uutena silloin tällöin. Ulkovaatteesta/haalarista olen maksanut enimmillään 20€, uudenveroisesta merkkivaatemekosta n.15€, muuten maksan hyväkuntoisesta vaatteesta n. 1-8€ kpl. Kiertelen mieluummin livekirpputoreja, sillä tykkään hypistellä (ja vältellä vuorovaikutustilanteita 😂), nettikirppareilla hankin/myin isompia tuotteita, kuten kalusteita.

    VastaaPoista
  2. Meillä on paljon käytettyä ja myös paljon uutta. Aika 50/50 ehkä kokonaisuudessaan. Varsinkin tuota merkkivaatepuolta tulee ostettua käytettynä tai vähintäänkin alesta. Nykyään olen huomannut, että varsinkin tietyillä Fb-kirppiksillä on tosi kovat hinnat - vaatteita myydään käytettynä melkein samaan hintaan kuin uutena ja se vähän kirpaisee. Ostin taannoin lapsille kaksi samanlaista tunikaa kahdelta eri myyjältä, toinen (halvempi) oli tosi hyväkuntoinen ja se kalliimpi sitten taas ei. Harmitti, varsinkin kun en ikinä itse olisi kehdannut pyytää sen kuntoisesta vaatteesta moista hintaa vaikka kuinka merkkiä olikin. Mutta niin, olen valmis maksamaan kohtuullisia summia myös kirppisvaatteista, mutta toivoisin että hinnassa ei olisi rahastuksen makua ja jos sen aistin lähtökohtaisesti jo, niin jää ostamatta :)

    VastaaPoista