10.4.17

Nauti nainen!


Kävin eilen illalla postittamassa paketteja meidän lähi Ärrällä pikkuveikan koisiessa vaunuissa. Kassajonossa eteeni sattui symppis rento, ilmeisen hyvällä tuulella kaljanhakureissulla ollut vanhempi mies, joka jonotustilanteessa päätyi höpöttelemään ja ihastelemaan simahtamaisillaan olevaa vauvaa. Äijän viesti mulle oli selvä: Muista nauttia! Lapset ovat pieniä vain hetken. Muista, nauti! Tämä ehti myös kertoa mulle omista lapsistaan, joista toinen asuu ulkomailla ja toinen toisella puolen Suomea.

Vauva-aika tuntuu välillä turhauttavalta ja raskaaltakin. Kuopus herättää toisinaan puoli viisi, roikkuu yön tississä, kitisee jatkuvasti ellei paikalla ole viihdyttäjää ja ehtii hermostua täysin, kun äiti yrittää täyttää myös isomman tarpeita. Isoveikka taas turhautuu, hakee välillä huomiota keinoin, jotka saavat veren kiehumaan, eikä etenkään väsyneenä meinaa totella millään. Uutena "hienoutena" pikkuveli on keksinyt kirkumisen saadakseen oman viestinsä perille ja musta tuntuu välillä, että pää meinaa hajota, kun hetkeäkään ei ole hiljaista. (Lisäksi en aina erota kumpi lapsista korottaa ääntään ja monesti isompi on saanut kuulla toruja turhaan... Hups ja sori.) Päivät kuluvat nopeasti lasten ehdoilla.

Mutta silti tästä kaikesta yrittää ottaa mahdollisimman paljon irti - vaikka väsyttäisi, kyynel olisi herkässä ja tuntuisi, että seinät kaatuvat päälle. Lapsista nimittäin huomaa ajankulun turhankin hyvin. Vastasyntynyt oli vastasyntynyt vain hetken ja esikoinen yllättää nykyään päivittäin taidoillaan. Kohta sitä löytää itsensä muistelemassa kassajonossa kuinka omat muksut olivat pieniä ja sillä hetkellä ties missä kaukana.

Joten minäpä yritän nauttia, kerätä muistoihini jokaisen pienen naurahduksen tai puklun hajun. Hyvässä ja pahassa.

2 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Arjen kiireen keskellä on joskus tosiaan vaikeuksia nauttia tästä ajasta, mutta veikkaan, että itse olen myös siellä kassajonossa päivittelemässä (ihan liian pian), kunka ne laspset kasvaa niin nopeaa. Hurmaavat kiharat tuolla teidän esikoisella!

  Kivaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikea sitä on välillä nauttia vaippasirkuksen ja kitinän keskellä, mutta yritetään ;) Isoveikka kiittää kehuista. Kampaamokäyntiä nuo kyllä jo vaatisi :D

   Poista