25.4.17

Hyvien vauvanvaatteiden salat (yhteistyössä Jollyroom)


Millaisia ovat hyvät vauvanvaatteet? Entä paljonko kuteita tarvitsee per koko? On ilta ja lapsen päällä on neljäs vaatekerta, joka tähän kellonaikaan on onneksi yökkäri. Tänään on puklut lennelleet, toisinaan taas pystyy illalla viikkaamaan päivän kuteet vielä siististi takaisin kaappiin. Odotusaikana tuli pohdittua paljon vaatteiden määrää. Kuinka monella minkäkin koon housulla ja bodylla pärjää ilman jatkuvaa pesukoneen pyöritystä tai tilanteita, joissa kaapissa ei olekaan ainuttakaan puhdasta vaatekertaa? Okei, riippuu täysin päivästä, lapsesta kuin myös äidistä tai isästä kuinka pienet epäkohdat ajavat vaatteiden vaihtoon. Meillä monesti esimerkiksi bodyt ovat joko puhtaita tai sitten kerran syödyn maidon palauduttua oikeasti siinä kunnossa, että vaihtoon menee ja heti. Hyi.

62-koon jäätyä pieneksi oli meillä hetken aikaa pulaa erityisesti yläosista. Jep, voitteko uskoa! Housuja sen sijaan oli jemmassa varmaan paritkymmenet... Ei siitä sen enempää. Kuteita tuntui olevan vaikka millä mitalla, mutta siinä kohtaa kun pienet lähtivät kirppiskuormaan ja monet jemmakaapin bodeista olivat vielä ihan valtavia täytyi investoida uusiin. Tulipahan todettua, että kuusi kappaletta oli ainakin meille liian vähän, vaikka pesukone pyöriikin ahkerasti. Juuri tuolle ajalle nimittäin sattui niitä päiviä, kun vaatteita sai olla vaihtamassa tiuhaan. Väittäisin, että meiltä löytyy tällä hetkellä uusien postipakettien kotiuduttua päälle kolminkertainen määrä tuohon aiempaan verrattuna... ja nyt voi rehellisyyden nimessä todeta, että vähemmälläkin pärjäisi. Paljon vähemmällä. Toisaalta käytössä on jo kahta kokoa (68cm ja 74cm), joten osa tulee palvelemaan vielä pitkään.

Vaikka eletään jo toista vauva-aikaa, olen mä tälläkin kerralla erehtynyt tekemään hutiostoksia vaatteiden suhteen. Niin ihania kuin jotkut kuteet ovatkin, on käytännöllisyys ja mukavuus avainasemassa etenkin pientä vauvaa, alle puolivuotiasta puettaessa, joka pääsääntöisesti köllii joko selällään tai mahallaan. Ne muutamat paidat, joita meiltä on löytynyt ihan pienessä koossa ovat suosiolla saaneet lähteä eteenpäin, samoin turhan monimutkaiset jumpsuitit ja henkselihousut, joissa vaipanvaihto ei ole onnistunut ilman koko vaatteen poisottoa. Tällä hetkellä kaapista löytyy muun muassa Kiddow'n henkseleillä varustetut housut, jotka ovat toistaiseksi jääneet hakasten sekä juurikin haarojen napittomuuden takia vielä käyttämättä. Kotona suositaankin päivittäin body + housut -yhdistelmää, jumpsuit taas eksyy ylle kun mennään paikkaan, jossa ulkovaatteet on riisuttava, mutta muuten saattaa olla viileämpää kuin normi asunnossa. Keväällä kokopuvut ovat varmasti enemmän suosiossa. Koen, että turhat vetskarit ja etenkin isot napit ovat vielä vain tiellä painamassa, oli vaate sitten kuinka söpö tahansa.

Myös vauvanvaatteiden materiaali ratkaisee paljon. Juurikin pehmeys on tärkeää, mutta myös kestävyys - esimerkiksi bodien tulee selviytyä pyykkirumbasta ja pitää kuosinsa. Vaatteiden käyttöikä yhdellä lapsella on monesti lyhyt kasvun takia, joten olen syvästi pettynyt mikäli ne ehtivät mennä huonoksi muutamassa kuukaudessa. Tätä tosin on vaikea ennakoida ostohetkellä ja pettymyksiä sattuu silloin tällöin laadukkaampienkin merkkien kohdalla. Farkkua tai kankeita, joustamattomia kankaita pienimmän kaapista ei löydy ollenkaan.

Saatiin Jollyroomilta käyttöön ihania Tiny Treasuren uutuuksia juurikin meidän väreissä (tai värittömyydessä, miten sen nyt ottaa). Jollyroomin lastenvaatetarjontaa on tullut selailtua aiemminkin ja esikoiselta löytyykin kaapista juuri samaisen merkin huppareita ja t-paita. Meidän nuorimmaisella on kuvissa yllään vaatteita Tiny Treasure Diamond -lahjapakkauksesta sekä keveät mustat housut ja valkoinen body koossa 68, jotka istuvat pikkutyypille täydellisesti. Jätkän mittoja en osaa sanoa, sillä neuvola on ylihuomenna, mutta epäilisin pituuden lähentelevän 65 senttiä ja painoa on varmasti päälle 7 kiloa, joten vaatteet vastannevat täydellisesti kokoaan. Nämä ovat juuri niitä "oikeaoppisia" vauvanvaatteita - pehmeitä, mukavia ja toimivia arjen keskellä. Otetaan näistä vaaleista väreistä nyt vielä kaikki irti ennen todellista sosesotkua!

Millaisia vaatteita te suositte arjessa alle vuosikkailla?

*yhteistyössä Jollyroom 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti